Szeptemberben folytatódik a Paksi Harmadik Kor Egyeteme!

„Paks, az együttműködés városa” – ebben a szellemiségében, az élethosszig tartó tanulás legjobb nemzetközi és hazai tradícióit követve valósul meg 2017-től nagy sikerrel a Paksi Harmadik Kor Egyeteme előadás sorozat a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szervezésében Paks Város Önkormányzatának támogatásával.

Szeptembertől a PTE KPVK előadói immár az 6. szemeszterben várják Pakson, a Polgármesteri Hivatal Nagytermében izgalmas történeti, földrajzi, kulturális, egészségügyi és további közérdeklődésre számot tartó témákkal az 50+ korú paksiakat.

A korábbi évek hagyományainak megfelelően az őszi szemeszterben is 5 előadást hallhatnak a részt vevők, akiknek a programsorozat partnereként a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet a szünetben frissítővel (ásványvízzel, kávéval, pogácsával) kedveskedik.

2024. szeptember 17-én kedden 15.00 órakor – Prof. Dr. Nagy Janka Teodóra tanszékvezető egyetemi tanár, a képzési program szakmai vezetője köszöntését követően – „Az idős kor három nagy emberi problémája” címmel Dr. habil Karikó Sándor, a SZTE JGYPK főiskolai tanára tart előadást. 

A program ingyenes, de regisztráció köteles, a képzésen rendszeresen résztvevők emléklapot vehetnek át a szemeszter teljesítéséről.

Szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt!

magyar