Tehetséges fiatalok kiállításának ad otthont az Universitas Galéria

 

2021.09.29-én, Szekszárdon ünnepélyes keretek közt nyitotta meg Prof. Dr. Szécsi Gábor a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar dékánja a KalocsArt LAB elnevezésű kiállítást. A tárlaton olyan fiatal tehetséges művészek alkotásai tekinthetőek meg, akik a PTE KPVK környezetkultúra szakán tanulnak vagy végeztek korábban. A szekszárdi egyetemi Kar és a Viski Károly Múzeum által kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően, a korábban Kalocsán kiállított művek most Szekszárdon is megtekinthetők. 

Prof. Dr. Szécsi Gábor a Kar dékánja köszöntőjében hangsúlyozta, fontos a fiatal tehetségek folyamatos támogatása, mentorálása. Erre adott lehetőséget a nyár során a hallgatóknak egy több napos alkotó tábor is Kalocsán. A táborban készült művek tekinthetőek meg most, mely alkotások sokszínűsége lehetőséget biztosít minden művészet iránt érdeklődő számára, hogy megtalálja a számára legkedvesebb alkotást.

Kiállítók:

Bóvári Fanni, Drőzer Kitti Zsanett, Fekete Luca, Ferencz Regina, Hizsnyik Dénes, Horti Ágnes Anna, Kálmár Gábor, Komáromi Márton, Kőrősi Zóra Borbála,Rácz Kitti,  Szili Nóra, Szurop Viktória

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával október 11-ig ingyenesen tekinthető meg a PTE-KPVK, Universitas Galériában.  

magyar