Térítésmentes nyelvképzéseket biztosít a PTE a Paks II. projekthez kapcsolódóan

 

 

 

A Pécsi Tudományegyetem (PTE), mint a Dunántúl vezető felsőoktatási intézménye a Paks II. projekthez kapcsolódóan kiemelkedően fontos célnak tekinti a régióban élők nyelvtudásának fejlesztését. Ennek érdekében térítésmentes, online angol és orosz nyelvtanulási lehetőséget biztosít a Közép-Duna Menti Térség településein, illetve a Bonyhádon és Dombóváron élő vagy dolgozó, 18. életévüket betöltöttek számára.

 

A nyelvi képzések 40 órás időtartamban zajlanak 2021. április végétől, heti 2X2 óra időbeosztással kalkulálva, 10 héten keresztül. A nyelvtanárok hétfőtől péntekig állnak majd a jelentkezők rendelkezésére, alkalmazkodva a résztvevői igényekhez. Az angol és orosz nyelvi képzéseket 5 különböző nyelvi szinten, a kezdőtől a haladóig tudják biztosítani a résztvevőknek, legfeljebb 15 fős csoportokban.   

A képzések lebonyolításába a PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (PTE BTK), valamint a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (PTE KPVK) által biztosított nyelvtanárok kapcsolódnak be.

Dr. Wolosz Robert, a PTE BTK tanulmányi és diákjóléti dékánhelyettese a kezdeményezés kapcsán elmondta: „A PTE képzési palettájának fontos részét jelenti az idegen nyelvek oktatása. Ezen a téren nagy tapasztalattal rendelkezünk. Emiatt bízom abban, hogy a Paks II. nyelvoktatási projektjéhez kapcsolódó kiváló angolos és oroszos oktatóink eredményes munkát fognak végezni.”

Dr. Koltai Zoltán, a PTE KPVK oktatási dékánhelyettese így fogalmazott: „Örömmel veszünk részt a térségben élők vagy dolgozók nyelvtudásának fejlesztésében, amit nagyszerű lehetőségnek tartunk minden érdeklődő felnőtt számára. A korábban megszerzett nyelvismeret fejlesztése, vagy egy új nyelv alapjainak lerakása egyaránt izgalmas kihívást jelent mindannyiunknak.”

Április végén, július elején és október elején tervezik az idei képzések indítását. Az áprilisban induló csoportokban történő részvételi szándékot 2021. április 18-ig van lehetőség jelezni a https://belsokepzesek.pte.hu/paks/ linken, amelyen keresztül az online nyelvi szintfelmérő kitöltése is zajlik, valamint az érintett települések köre is megtalálható.

magyar