Továbbra is várja a Kar a jelentkezőket a nyelvi képzésekre

 

Különleges akcióval segíti a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara azokat, akik 2020-tól a kar valamely képzésére szeretnének jelentkezni. A kar középfokú nyelvvizsgára felkészítő, kedvezményes nyelvtanfolyamokat hirdet továbbtanulni szándékozó érdeklődők számára, és vállalja, hogy azoknak, akik a nyelvvizsga megszerzését követően a PTE KPVK valamely képzésre felvételiznek első helyes jelentkezőként, visszafizeti a nyelvtanfolyam árát. Így a nyelvvizsga megszerzését követően a PTE KPVK képzéseire felvételizők számára a nyelvtanfolyamok ingyenesek lesznek.

Mint ismeretes, egy felsőoktatási felvételiről szóló és 2020. január 1-től hatályba lépő kormányrendelet szerint felsőoktatási alapképzésre és osztatlan képzésre csak az a jelentkező vehető fel, aki legalább B2 szintű, középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Annak érdekében, hogy a nyelvvizsga hiánya minél kevesebb fiatal esetében legyen akadálya a továbbtanulásnak, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara egy különleges nyelvtanfolyami akcióval kívánja segíteni azokat, akik a kar valamely képzésére szeretnének jelentkezni.

A kar középfokú nyelvvizsgára felkészítő, kedvezményes nyelvtanfolyamokat hirdet angol és német nyelvből továbbtanulni szándékozó érdeklődőknek, és vállalja, hogy azoknak, akik a nyelvvizsga megszerzését követően a PTE KPVK valamely képzésre felvételiznek első helyes jelentkezőként, visszafizeti a nyelvtanfolyam árát. Így a PTE KPVK képzéseire a nyelvvizsga megszerzését követően felvételizők számára a nyelvtanfolyamok ingyenesek lesznek. Az első tanfolyamokra 2019. szeptember 6-ig lehet jelentkezni.  A nyelvtanfolyamok helyszínei: Szekszárd, Pécs, Paks, Baja és Kecskemét.

„Reményeink szerint ezzel az akcióval hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a karunkon 2020-tól továbbtanulni szándékozó fiatalokat a középfokú nyelvvizsga hiánya ne akadályozza meg terveik, álmaik megvalósításában” – mondta el Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja.

A nyelvtanfolyamok iránt érdeklődők a schmieder.reka@pte.hu e-mail címen, a 72/501-500/22531 telefonszámon, valamint a https://kpvk.pte.hu/kedvezmenyes_nyelvi_kepzesek oldalon szerezhetnek további információkat.

magyar