Tudományos Diákkör – 2022

 

A Kar Tudományos Diákköre 2021-2022-ben számos programot szervezett és szép eredményeket ért el.

A tanévben több kurzuson is részt vehettek a TDK tagjai. Fekete Richárd, illetve Boronkai Dóra tartott kutatásmódszertani és tudományos írásmű foglalkozást.

A kurzusokon kívül több meghívott előadó is színesítette a programokat. Tavasszal Dr Kiss Natália tartott előadást az Ifjúsági Motivációs Térképről, Dr. Tárnoki Ádám az ikerkutatásról, Kiss Éva a Gordon-féle konfliktuskezelési módszerről, illetve Dr. Révész Emese a kortárs gyerekkönyvek illusztrációiról.

Két tanácskozást is rendezett a TDK. Nyáron Szekszárdon zajlott kihelyezett tanácskozás, ősszel pedig nyitott kurzus keretében népszerűsítették kutatásaikat a hallgatók. Ezen felül a Tolna Megyei Illyés Megyei Könyvtár Gyerekkönyvtárában nagy érdeklődésre számot tartó beszélgetést szervezett a Tudományos Diákkör, melyen a népszerű gyerekkönyvszerzőt, Dániel Andrást Fekete Richárd kérdezte.

A novemberi kari konferencián szép eredményeket értek el a TDK tagjai. Kósa Edina és Laczikó Luca Sára első, Kiss Orsolya második, Antal Nikoletta, Balogh Danila, Balogh Zoltán és Hizsnyik Dénes pedig harmadik helyezést értek el, mellyel kvalifikálták magukat a 2023 tavaszán rendezett OTDK-ra.

Örvendetes továbbá a TDK szekszárdi irodájának bővülése, illetve a gazdag és sokszínű programot kínáló TDK középiskolás programja, melynek keretében szekszárdi és pécsi gimnáziumok diákjai kapcsolódtak be a TDK munkába.

A TDK éves munkájának alapja a Nemzeti Tehetségprogram Tudományos Diákkörök számára kiírt nyertes pályázata volt.

 

       

magyar