Új kiállítás a PTE KPVK UNIVERSITAS Galériában

 

2021. szeptember 8-án DODEKA-KOMPLEX címmel új kiállítás nyílt a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szekszárdi képzőhelyén található UNIVERSITAS Galériában. Orosz Klára szobrászművész kiállítását Prof. Dr. Szécsi Gábor a Kar dékánja és Varga Rita képzőművész nyitotta meg.

Orosz Klára a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán szobrászművészként végzett, majd a Karon szerzett doktori fokozatot is. Az elismert művész rendszeres kiállítója számos hazai és nemzetközi kiállításnak. Művészetét leginkább a tér és annak kiterjesztése, élményként való megélése jellemzi. A nagyméretű szobrok és installációk egyik célja, hogy a kiállításon résztvevő képes legyen az alkotások különböző téri élményeinek megtapasztalására.

Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán a megnyitón kiemelte, a kiállítás egyik fontos célja, hogy feloldja a művek és a befogadó közti éles határvonalat, és interaktív közeggé alakítsa át a galéria terét. Így a kiállítás minden érdeklődő számára lehetőséget biztosít egy új és izgalmas élmény megtapasztalására, ami hozzásegíti a látogatót a műalkotások élményként való befogadásának megéléséhez. 

A kiállítás szeptember 24-ig ingyenesen látogatható!

magyar