Új tudományos folyóirat a PTE KPVK-n

 

Kultúratudományi Szemle néven új tudományos folyóiratot indít a PTE KPVK

 

Kultúratudományi Szemle címmel új tudományos folyóirat indul útjára 2019 júliusától a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara gondozásában. A negyedévente megjelenő periodika tanulmányok, vitaanyagok, könyvismertetések megjelentetésével kínál szakmai fórumot az egyetemes és magyar kultúra történetével, helyzetével, jövőjével, a kulturális értékváltásokkal és az új pedagógiai irányzatokkal foglalkozó kutatók számára.

Kultúratudományi Szemle néven új tudományos folyóiratot indít a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara. A folyóirat kultúratudományi, pedagógiai, filozófiai, művelődés- és eszmetörténeti témájú cikkek, tanulmányok, vitaanyagok és könyvismertetések megjelentetésével kínál szakmai fórumot az egyetemes és magyar kultúra történetével, helyzetével, jövőjével, a napjainkat jellemző kulturális értékváltásokkal és a kortárs pedagógiai irányzatokkal foglalkozó kutatók számára. A szerkesztők reményei szerint a folyóirat egyúttal egy új, nyitott szellemiségű, szakmai műhely alapjává is válik az elkövetkező időszakban teret adva a kultúrával kapcsolatos különböző irányú megközelítéseknek.

A negyedévente megjelenő periodika első számának szerzői között többek között olyan ismert professzorokat találunk, mint Szécsi Gábor, Boros János és Szabó Tibor. Tanulmányaik a média közösség- és kultúrafogalmunkra gyakorolt hatásával, a posztmodern kultúrában megjelenő új egyetemi modellekkel és a két világháború közötti magyar kulturális kapcsolatokkal foglalkoznak. A folyóirat „Műhely” rovata a PTE KPVK-n működő „Tipikus és atipikus gyermeknyelv-fejlődési kutatócsoport” munkájából kínál ízelítőt Györkő Enikő, Boronkai Dóra és Király Gabriella egy-egy írása révén.

Az új tudományos folyóirat online formában is olvasható az alábbi linken:

https://kpvk.pte.hu/sites/kpvk.pte.hu/files/kulturatudomanyi_szemle_vegleges.pdf

magyar