Ünnepélyes keretek közt nyitották meg a tanévet az egyetemi karon

 

Ünnepélyes keretek közt nyitották meg a 2021/2022-es tanévet a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szekszárdi képzőhelyén. Az ünnepségen a Kar hagyományainak megfelelően átadták az intézmény leghűségesebb munkatársai részére a jubileumi emléklapokat, illetve a hallgatói rektori elismerő okleveleket is, melyet a Kar dékánjától Prof. Dr. Szécsi Gábortól vettek át.

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar tanévnyitó ünnepségén köszöntőt tartott Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatát képviselve Murvai Árpád, az Oktatás, Sport és Ifjúság Bizottság elnöke, illetve az ünnepségen ünnepi beszédet mondott, Prof. Dr. Szécsi Gábor a PTE KPVK dékánja is.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár hangsúlyozta örömmel látja, hogy a hallgatók jelenléti formában tudták megkezdeni az oktatást. Kiemelte a Karnak rendkívüli szerepe van a térség és Szekszárd város oktatási, kulturális és közösség formálásában egyaránt. Így fontos, hogy a város és a térség is biztosítsa a Kart támogatásáról.

Murvai Árpád képviselő, bizottsági elnök arra biztatta a hallgatókat, hogy az egyetemi tanulmányaik mellett csatlakozzanak be a város közösségi életének vérkeringésébe. Bátran vegyenek részt a város kulturális, sport és közösségi életében, váljanak ezáltal is igazi szekszárdi polgárrá.

Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán örömmel emelte ki, hogy az idei tanévben is egységesen nőt a Karra jelentkezők és beiratkozó hallgatók száma is. Hangsúlyozta fontos, hogy a hallgatók egyetemi tanulmányaik során olyan inspirációt kapjanak, mely hozzásegíti őket a későbbiekben, hogy olyan értelmiségi felnőtteké váljanak, akik kitartanak és küzdeni akarnak fiatalkori céljaik és elképzeléseik megvalósításáért.

magyar