Véget ért a Család Akadémia első szemesztere

„Lehetetlen, hogy másban nagyobb gyönyörűséget és örömöt találjunk, mint a gyermeknevelésben, a gyermekeinkkel való együttélésben” – ezekkel a gondolatokkal zárta le a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar dékánja a Család Akadémia elnevezésű rendezvénysorozat első szemeszterét. Az alkalomból a szekszárdi kar dékánja és a város polgármestere több mint 100 emléklapot és ajándék kötetet adott át a regisztrált hallgatóknak, de a rendszeres részvételért kreditpontok is jártak. A programot a Harmadik Kor Egyeteme sikerén felbuzdulva, a családok és intézmények értékes együttnevelésének hangsúlyával indították el – mondta el Ács Rezső, és hozzátette, az önkormányzat támogatásra méltónak ítélte a kezdeményezést, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy folytatni tudják a családoknak, pedagógusoknak szóló ingyenes előadássorozatot.

A Család Akadémia szervezőinek célja, hogy az egyedülálló kezdeményezés hozzájáruljon ahhoz, hogy a szekszárdi egyetemi kar aktív és interaktív kapcsolatba kerüljön a városban és környékén élő családokkal, pedagógusokkal, illetve köznevelési intézményekkel, egyúttal szerves része legyen az érintett települések közéletének és tudományos életének. Az akadémia a nagyközönség számára is nyitott, tudományt népszerűsítő egyetemi előadásaival egy olyan sajátos tanulási, fejlődési lehetőséget tartalmazó komplex képzési programot kínál, amelynek elsődleges célja elősegíteni a családok egészséges működését, a generációk közötti párbeszéd elmélyítését, a családban, a párkapcsolatban rejlő belső értékek megőrzését, a tudatosabb szülői szerep és a rendszerszemléletű családkonzultáció megélését, hogy a szülők a pedagógusokkal együtt jól és okosan nevelhessék gyermekeiket.

Az első szemeszter programjának keretében kiváló tudósok, szakemberek tartottak előadásokat és kezdeményeztek interaktív beszélgetéseket a résztvevőkkel, akik sokat megtudhattak a boldog gyermekkorról, az értékes nevelés módszereiről, a családon belüli kommunikációról, valamint a karrier és a család viszonyáról, de volt szó játékosságról, párválasztásról, függőségekről és önmeghaladásról is. A szervezők a város támogatásával remélik, a következő, szeptemberben induló szemeszterben is hasonlóan nagy érdeklődés mellett legalább ugyanilyen érdekes előadásokkal folytathatják a programot.

Az első szemeszter programjai az alábbi linken érhetők el: https://kpvk.pte.hu/csaladakademia

Beszámolók az első szemeszter előadásairól:

Első alkalom:
https://kadarka.net/egyeb/csalad-akademia-rendezvenysorozat-a-pecsi-tudomanyegyetem-kulturatudomanyi-pedagoguskepzo-es-videkfejlesztesi-karan

Negyedik alkalom:
https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/oseink-lenyomatat-hordozzuk-magunkon-1603021/

Szemeszterzáró alkalom:
https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/emlekplakettek-atadasaval-zartak-az-elso-szemesztert-1644397/

Galéria a szemeszterzáró alkalomról:
https://www.teol.hu/galeria/unnepelyes-keretek-kozott-zartak-a-csalad-akademia-elso-szemeszteret/7

 

GALÉRIA

magyar