VI. Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiválja

A VI. Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiváljára a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Tolna Vármegyei Kirendeltsége, a Galagonya Integrált Szociális Intézmény (Tolna Vármegye) és a PTE KPVK Szociális Tanulmányok Tanszéke közös szervezésében került sor 2024. augusztus 29-én a Kar szekszárdi campusán.   

 

A kitüntetett szakmai figyelem és érdeklődés kísérte „teltházas” programon bemutatkozott a Tolna Vármegyei Galagonya Integrált Szociális intézmény, továbbá a szakterület aktuális helyzetéről, feladatairól szóltak és eredményeit értékelték a SZGYF vezetői.

 

A PTE KPVK Szociális Tanulmányok Tanszékének előadói a Kar szociális képzésének a fejlesztő foglalkoztatáshoz kapcsolódó területeit, a tanszék nemzetközi és hazai kutatásait (Prof. Dr. Nagy Janka Teodóra tanszékvezető egyetemi tanár: A fejlesztő foglalkoztatásban alkalmazható képzési és kutatási innovációk a PTE KPVK-n) és azok a gyakorlatban is alkalmazható eredményeit ismertették (Farkas Éva tudományos munkatárs: A szociális és szolidáris gazdaság, mint fejlesztő foglalkoztatási színtér). Felhívták a figyelmet az integrált szociális intézmények által is hasznosítható innovációs lehetőségekre (Dr. Varga István adjunktus: Képességek mérése a fejlesztő foglalkoztatásban) és szakmai módszerekre. (Hágen Zsuzsanna szociálpedagógia MA-hallgató, koreográfus, táncművész, táncpedagógus: A tánc fejlesztő és terápiás szerepe).

magyar