Vidékfejlesztési konferencia Szekszárdon

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara pénteken Szekszárdon nemzetközi konferenciát szervezett az Európai Zöld Megállapodás vidékfejlesztési kérdéseivel kapcsolatban. Az Európai Unió több országából online módon bekapcsolódó előadók az egyes tagállamok szempontjából világították meg a Közös Agrárpolitika és a Zöld Megállapodás összefüggéseit.

A Pécsi Tudományegyetem szekszárdi karán az elmúlt években indított vidékfejlesztési agrármérnök képzéshez kapcsolódó programok között kiemelt jelentőségű volt a pénteki rendezvény. A közelmúlt eseményei, kiemelten az ukrajnai háború ugyanis folyamatosan a korábbi tervek újragondolására késztetik az Európai Unió döntéshozóit.

A konferencia hazai előadói a megújuló európai keretrendszert a magyar intézmények szempontjából mutatták be. A résztvevők számára különösen érdekesek és a gyakorlat szempontjából is hasznosak voltak az aktuális finanszírozási és pályázati lehetőségek.

A rendezvény a PTE Centenáriumi programsorozata támogatásával került megrendezésre. A program a PTE KPVK Környezetfilozófia, Bioetika és Zöld Filozófia Kutatócsoport szervezésében, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2020-2.1.1-ED-2020-00107 sz. projektje támogatásával került megvalósításra.

magyar