A volt horvát államfő látogatása a PTE KPVK-n

 

Pécs-Szekszárd, 2019. szeptember 25. – Stjepan Mesic egykori horvát miniszterelnököt és államfőt fogadta a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a Kar dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor. A megbeszéléseken szó volt a horvát-magyar felsőoktatási kapcsolatok bővítéséről és egy kisebbségkutató intézet létrehozásáról is.

 

Stjepan Mesic Horvátország egykori miniszterelnökével és államfőjével folytatott megbeszélést a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor. A megbeszélésen egyebek mellett szó volt a horvát-magyar kapcsolatok bővítésének lehetőségéről, határon átnyúló kutatási, szakmai együttműködésekről és egy, a KPVK-n létrehozandó kisebbségkutató intézetről. A megbeszélésen részt vett Drago Horvat, pécsi horvát főkonzul is.

A tárgyalást követően Stjepan Mesic a Kar dékánjának társaságában felkereste hivatalában Pécs polgármesterét, majd előadást tartott pécsi egyetemi hallgatóknak a Balkán térség felbomlásáról és jövőjéről.

magyar