A zöld kommunikáció lehetőségeiről tanácskoztak a PTE szekszárdi karán

 

Szekszárdi Zöld Public Relations Akadémia címmel tartottak egynapos tanácskozást a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán. A konferencia előadói elsősorban azzal a kérdéssel foglalkoztak, hogy a hivatásos kommunikátorok hogyan járulhatnak hozzá a környezettudatos magatartás megalapozásához, a zöld gondolat népszerűsítéséhez a fiatalabb generációk körében. A rendezvényt Horváth Péter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke, Dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, valamint, Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja nyitotta meg.

 

2021. július 9-én tartották Szekszárdon az első Zöld Public Relations Akadémiát azzal a céllal, hogy szakmai fórumot kínáljanak azoknak a kommunikációs szakembereknek, kutatóknak, akik kiemelt feladatnak tekintik a környezettudatos gondolkodás és magatartás megalapozását az új generációk körében. Az online formában is elérhető konferencián a felkért előadók azokkal a kérdésekkel, módszertani eszközökkel foglalkoztak, amelyekkel az ezen a területen feladatot vállaló professzionális kommunikátorok szembesülnek mindennapi munkájuk során.

A rendezvényt Horváth Péter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, valamint, Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja nyitotta meg. Mint Dr. Szécsi Gábor bevezető előadásában felhívta a figyelmet: „A tudatos médiafogyasztókká váló új generációk körében az átgondolt PR stratégiák eredményeként mozgósító ereje lehet az olyan történeteknek, amelyek gyújtópontjába a környezet megóvása, a természeti kincsek megbecsülése kerül.”

A rendezvény a jól ismert szekszárdi rendező, producer, Kindl Gábor bejelentésével zárult. Az idei cannes-i filmfesztiválra ugyanis meghívást kapott a szekszárdi kezdeményezésű Shoot for Earth (Forgass a Földért!) 24 órás filmkészítő világjáték, amelyet a PTE KPVK és a MEKH is támogat.

A Szekszárdi PR Akadémia a „Közösségi, kulturális, szabadidős programok megvalósítása Szekszárdon” TOP-7.1.1-16-H-079-2. sz. pályázat és az NKFIH 2020-2.1.1-ED-2020-00107. sz. „Környezetfilozófia, Bioetika és Zöld Filozófia Kutatócsoport létrehozása és működésének támogatása a Pécsi Tudományegyetemen” c. pályázat segítségével került megrendezésre.

magyar