Paksi Harmadik Kor Egyeteme 2019/2020. tanév 8. előadás

Szemeszter: 
2019/2020 II.
Dátum: 
2020. március 02. 15:00
Előadó neve: 
Prof. Dr. Nagy Janka Teodóra, tanszékvezető egyetemi tanár (PTE KPVK)

 

"Ha fölmegyek a doberdói nagy hegyre..."

Az összefoglaló inne tölthető le

 

Paksi Harmadik Kor Egyeteme címmel a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara Paks Város Önkormányzatával együttműködve 2016 ősze óta szervez előadássorozatot az élethosszig tartó tanulás és a generációk közötti párbeszéd támogatása és népszerűsítése jegyében. A felsőoktatás szervezeti keretei között tanévenként 2 szemeszterben megvalósuló előadássorozat kifejezetten a harmadik korú lakosság számára kínál minőségi, újszerű tudományos és kulturális programot. Az egyedülálló tanulási módszer új lehetőséget nyújt Paks idősebb korú lakossága számára – egyben színesíti a Pakson elérhető művelődési lehetőségek palettáját.

 

Az előadások ingyenesek, de regisztrációkötelesek
(A képzésen rendszeresen résztvevők, egyetemi hallgatók emléklapot vehetnek át a szemeszter teljesítéséről.)

Az előadások 2x45 perc időtartamúak (15 perces szünettel).

 

Képzési információ:

Kovács-Karácsonyi Dóra

marketing és PR referens

tel.: 74/528-300/1111

e-mail: karacsonyi.dora@kpvk.pte.hu

Összefoglaló: 

Prof. Dr. Nagy Janka Teodóra "Ha fölmegyek a doberdói nagy hegyre..." című előadása: Éppen száz esztendeje annak, hogy Magyarország számára a fájdalmas trianoni vesztes békével véget ért az I. világháború. Erre emlékezünk vendégeimmel egy közelmúltban megjelent könyv kapcsán.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  Jelentkezés és további információ: Kovács-Karácsonyi Dóra

Jelentkezési lap

Adatvédelmi tájékoztató