Információk a Microsoft Teams használatával kapcsolatban a PTE hallgatói számára

Tisztelt Hallgató!

 

A Pécsi Tudományegyetem aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatójaként hozzáféréssel rendelkezik a PTE Office 365 rendszeréhez. Amennyiben szeretné a rendszer szolgáltatásait igénybe venni, akkor nincs más dolga, mint a https://www.office.com/  címen bejelentkezni egyetemi azonosítójával.

A felhasználói azonosítót minden esetben a PTE-s loginnév@tr.pte.hu (EHAkód@tr.pte.hu, Neptunkód@tr.pte.hu) formátumban kell megadni a bejelentkezés során.

Hírlevelünk a PTE Office 365 legnépszerűbb szolgáltatásait ill. a PTE területén is elérhető EDUROAM Internet hozzáférést mutatja be.

  • PTE O365 e-mail fiók

Minden PTE Office 365 hozzáféréshez tartozik egy 50 GB méretű felhőalapú e-mail fiók, mely sikeres bejelentkezés után az Outlook ikonra kattintva érhető el. A PTE Office 365 rendszerében a hallgatói postafiókok alapértelmezetten PTE-s loginnév@pte.hu (EHAkód@pte.hu, Neptunkód@pte.hu) címmel rendelkeznek.

FONTOS!!!

A bejelentkezéskor használt PTE-s loginnév@tr.pte.hu (EHAkód@tr.pte.hu, Neptunkód@tr.pte.hu) formátum a felhasználói név a rendszer használatához, nem levelezési cím. Kérjük egyetemi postafiókja elérhetőségeként minden esetben a loginnév@pte.hu (EHAkód@pte.hu, Neptunkód@pte.hu) formátumot adja meg!

Részletes információk: Exchange (központi levelezési) szolgáltatás | Pécsi Tudományegyetem (pte.hu)

 

  • PTE O365 OneDrive

A OneDrive a PTE Office 365 felhőalapú - 1TB méretű – tárhelyszolgáltatása, mely minden aktív hallgató számára elérhető.

Személyes tárterületéhez, ott tárolt fájljaihoz hozzáférhet web-böngészőjével, illetve a számítógépére, vagy akár telefonjára telepített OneDrive kliens segítségével. A OneDrive kliens Windows 10 esetében az operációs rendszer része, egyéb operációs rendszerek esetében pedig könnyen telepíthető a Microsoft Áruházból (más Windows verzió esetén), a Play Áruházból (Android rendszer esetén), vagy az Apple Store-ból (iOS vagy MacOS rendszer esetén).

Részletes információk: OneDrive | Pécsi Tudományegyetem (pte.hu)

 

  • PTE O365 Teams

A Pécsi Tudományegyetemen az online kapcsolattartás az Office 365 programcsomag részeként elérhető Microsoft Teams alkalmazáson keresztül történik.

A szolgáltatás elérhető az Office 365 webhelyen online módon (Teams ikonra kattintva), illetve Windows rendszerű számítógépre, és Android vagy iOS operációs rendszert használó mobileszközre (telefon, tablet) alkalmazásként telepítve is.

Bejelentkezni online, közvetlenül az https://teams.microsoft.com címen lehet egyetemi felhasználói azonosítóval.

A felhasználói azonosítót minden esetben a PTE-s loginnév@tr.pte.hu (EHAkód@tr.pte.hu, Neptunkód@tr.pte.hu) formátumban kell megadni a bejelentkezés során.

 

További információk a TEAMS | Pécsi Tudományegyetem (pte.hu) linken, vagy Teams-ben a PTE IT APP-on belül:

 
  • Az Office telepítése

Az Office Online alkalmazásai (Word, Excel, PowerPoint, OneNote) mellett (bejelentkezés után a megfelelő ikonra kattintva elérhetők) minden felhasználónak lehetősége van a teljes asztali Office programcsomag telepítésére 5 példányban. Az Office telepítésének lehetősége az O365 kezdőlapján (sikeres bejelentkezés után) jobb oldalt felül érhető el.

  • EDUROAM WiFi

Az EDUROAM egy intézményi szövetség, amely az akadémiai közösség felsőoktatási hallgatók, oktatók, valamint kutatóintézetek és közgyűjtemények dolgozói) számára teszi lehetővé az Internethez való vezeték nélküli hozzáférést saját intézményükön kívül is, világszerte az EDUROAM tagintézményekben. Az eduroamban részt vevő intézmények felhasználói saját jogosítványaikkal (jelszó vagy tanúsítvány) vehetik igénybe a szolgáltatást minden eduroam tagintézményben.

Részletes információk: Az eduroamról | Pécsi Tudományegyetem (pte.hu)

 

Üdvözlettel:
Informatikai és Innovációs Igazgatóság
PTE IT ügyfélszolgálat – sd@pte.hu