Természetpedagógia

Képzési idő

3 félév

 

Képzési helyszín(ek)

  • Szekszárd
  • Pécs

 

Megszerezhető kreditek száma

90 kredit

 

Képzési forma

levelező képzés

 

Képzés célja: A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik képesek hagyományos iskolai képzési kereteken kívüli környezeti nevelési, természetvédelmi nevelési feladatok végrehajtására; alkalmasak állatkerti vagy erdei iskolai képzési terv megalkotására. A képzés elsődleges célközönségét képező természetvédelmi, vad- és erdőgazdálkodási szakemberek, biológusok akik előzetesen nem tanultak pedagógiai, kommunikációs tárgyakat, és a biológia, az ökológia, a konzerváció és a fenntartható használat területén is eltérő ismeretanyaggal rendelkeznek.

 

Képzés tárgya: A továbbképzés felöleli az élővilág konzervációjával kapcsolatos nem iskolai rendszerű oktatási, ismeretterjesztési területeket. A képzési területek széles spektruma biztosítja, hogy a különböző területekről érkező hallgatók is megtalálják a fejlődési lehetőségüket képzésben. Ezen belül kiemelt célterület a természettudományos múzeum pedagógia, a zoopedagógia, az erdei iskolák, természetvédelmi táborok, rendezvények széles köre.

 

Az oklevélben szereplő szakképzettség neve

természetpedagógiai szakvezető

 

A képzés költsége

150.000 Ft/félév

 

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 1.

 

Jelentkezés feltételei

A képzésben bármely képzési területen alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevéllel rendelkezők részt vehetnek

 

Jelentkezés módja

A honlapról letölthető jelentkezési lap, valamint a diploma másolatának beküldésével

 

Tervezett indítás

2020. szeptember 7.

 

Szakfelelős: Dr. Szemethy László

Információk és jelentkezés a felnottkepzes@kpvk.pte.hu e-mail címen, vagy telefonon és személyesen:

Schmieder Réka: 72/501-500/22531, 7633 Pécs, Szántó Kovács János u. 1/B Dékáni Hivatal